امتیازات دریافت کد رهگیری رایگان برای مستاجران-راهبرد معاصر

امتیازات دریافت کد رهگیری رایگان برای مستاجران

یک کارشناسان مسکن گفت: اگر از طریق سامانه ملی مسکن پایگاه داده شکل بگیرد و مردم مشارکت بالایی در ثبت اطلاعات خود در این سامانه داشته باشند، اتفاق خوبی از لحاظ ساماندهی بازار خواهد افتاد؛ البته باید یک ضمانت اجرایی هم وجود داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 14
کد خبر: ۱۸۴۱۵۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، با آغاز فعالیت سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور به عنوان یکی از زیرمجموعه های سامانه ملی املاک و اسکان و امکان ثبت اجاره‌نامه مسکن در آن امکان ثبت قرارداد اجاره و دریافت کد رهگیری بدون مراجعه به بنگاه معاملات املاک و به صورت رایگان فراهم شده است؛ برخی کارشناسان این اقدام را باعث ایجاد شفافیت در بازار اجاره مسکن می‌دانند و برخی دیگر این اقدام دولت را صرفا راه اندازی یک سامانه اطلاعاتی می دانند که تاثیری در کاهش یا کنترل بازار اجاره نخواهد گذاشت.

سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور در راستای وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی از جمله ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن تهیه شده و مبر مبنای این بند قانونی «رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت همه معاملات املاک و مستغلات اعم از خرید، فروش، پیش خرید، پیش فروش، رهن و اجاره مسکن برای متعاملین در بنگاه‌های مشاوران املاک توسط بنگاه‌ها و برای سایر متعاملین خارج از بنگاه‌های مشاوران املاک توسط خود متعاملین، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و ثبت قرارداد، أخذ شناسه (کد) رهگیری بدون أخذ هزینه الزامی است.»

بر این اساس در اولین فاز شروع به کار این سامانه، امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبت شده برای قرارداد اجاره‌ مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش دانگ به یک مستاجر) به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر و مستاجر می‌توانند قرارداد اجاره‌ واحد مسکونی مورد معامله‌ خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخه‌ الکترونیکی آن را دریافت کنند.

به معنای دیگر هم اکنون مستاجر و موجر می‌توانند بدون نیاز به مراجعه به بنگاه معاملات املاک با ثبت قرارداد در این سامانه کد رهگیری رایگان دریافت کنند.

مراحل ثبت قرارداد اجاره در این سامانه بسیار ساده تعریف شده و در گام اول باید پس از تایید مدارک هویتی برای ورود به سامانه بر روی گزینه ایجاد قرارداد کلیک شود.

برای کنترل بازار مسکن به داده های آماری نیاز داریم

مجید گودرزی، کارشناس مسکن در خصوص راه‌اندازی سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و امکان ثبت اجاره‌نامه مسکن در آن،‌این اقدام مثبت دولت را برای ساماندهی بازار مسکن در بخش اجاره مناسب دانست و گفت: دولت در بخش آمار و اطلاعات مسکن با خلاءهای بسیاری روبروست و راه اندازی این سامانه این امکان را می دهد که دولت اطلاعات بیشتری در اختیار داشته باشد. کمااینکه الان در قانون مالیات بر خانه های خالی و مالیات بر خانه های لوکس به علت نبود پایگاه داده قوی عملا این قانون کارایی لازم را نداشته است.

وی ادامه داد:‌ واقعیت این است که ما لازم داریم که پایگاه داده قوی داشته باشیم تا بتوانیم بازار مسکن را کنترل کنیم. این پایگاه داده باید وجود داشته باشد که دولت بتواند چه در بخش مالیات های مستقیم یا غیر مستقیم چه در بخش کنترل اجاره بها بازار را ساماندهی کند در غیر اینصورت جامعه هدفش مشخص نیست و در نهایت، آشفتگی در بازار مسکن هم علاج نمی‌شود. لذا دولت باید بتواند به یک سری اطلاعات دسترسی پیدا کند تا بر اساس آن برنامه هایش را اجرایی کند.

گودرزی افزود: به عنوان مثال با وجود مصوبه تعیین افزایش سقف اجاره‌بهای مسکن در سال گذشته(افزایش حداکثر ۲۵ درصدی سقف اجاره بها در بازار مسکن) به دلیل نبود سامانه اطلاعاتی قوی و همچنین خلا حضور ضمانت اجرایی، این قانون روی زمین ماند و موجران و املاکی‌ها به آن توجهی نکردند. اتفاقی که افتاد این بود که موجران مستاجران را مجبور به جابجایی کردند و خانه های خود را با قیمت های بالاتر اجاره دادند. در حالی که اگر پایگاه داده شکل بگیرد و مردم مشارکت بالایی داشته باشند اتفاق خوبی از لحاظ ساماندهی بازار خواهد افتاد.

این کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: البته باید یک ضمانت اجرایی هم وجود داشته باشد که اگر موجری اطلاعاتش را در سامانه ثبت نکرد با یک سری مجازات ها مواجه شود. به عنوان مثال اگر موجری حاضر نباشد زیر بار سقف اجاره بها تا حداکثر ۲۵ درصد برود باید شامل یک سری جریمه ها شود. لذا سامانه ملی املاک گرچه قدم رو به جلویی است اما باید یک ضمانت اجرایی داشته باشد تا قابل استناد باشد. اینطور نباشد که یک قانونی تصویب شود و همه از اجرای آن قانون فرار کنند.

گودرزی در خصوص استفاده دولت از داده ها و اطلاعات این سامانه گفت: بخشی از اطلاعات این سامانه هم منجر به شفاف سازی مالیات ها در بخش اجاره و مسکن خواهد شد. البته باید به موضوعی هم اشاره کنم و آن این است که مستاجران حقیقی باید بابت عقد یا تمدید اجاره بهای خود ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند در حالیکه در هیچ کجای دنیا از بخش هزینه ها مالیات بر ارزش افزوده کسر نمی کنند، چرا که اجاره برای مستاجر حقیقی صددرصد هزینه است. ما نیز مانند کشورهای دیگر با مشارکت مردم و ثبت نام در سامانه باید به مرور بتوانیم روی بحث قیمت گذاری ورود کنیم چرا که وقتی قرار است مالیاتی از ملکی گرفته شود قاعدتا باید قیمت گذاری شود و قیمت ملک مشخص شود.

وی افزود: الان ضعفی که وجود دارد این است که موضوع قیمت گذاری باز است و ما اصلا چیزی به نام قانون نداریم در حالی که برای بسیاری از اقلام و کالاهای اساسی و غیر ضروری قیمت وجود دارد و اگر کسی گران فروشی کند می توان از او به تعزیرات شکایت و حقوق حداقلی را مطالبه کرد. ولی در بخش مسکن چنین قانونی وجود ندارد و اگر صاحبخانه قیمت ملکش را یک میلیارد دلار تعیین کند نه گران فروشی کرده نه مجازاتی متحمل می شود و نه مستاجران یا خریداران می توانند به جایی شکایت کنند و این موضوع یک نقیصه است. چرا که مسکن یک نیاز و کالای کاملا ضروری است و تمام کشورها یا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مسکن را کنترل می کنند چرا که پیوست عملکردی تمام دولت ها در دنیاست. یعی اگر قیمت مسکن بالا برود حتما یک امتیاز منفی برای دولت هاست و در صورت کنترل یک امتیاز مثبت خواهد بود. لذا باید در این سامانه یک سری تببیهات و جریمه ها برای موجران در نظر بگیرند که آنها را مجبور کند تا به این سامانه بپیوندند و قوانین را رعایت کنند. چرا که تبعات اجتماعی آشفتگی مسکن بسیار بیشتر از تبعات اقتصادی آن است.

راه اندازی سامانه قیمت بازار اجاره را کنترل نمی کند
یک کارشناس مسکن دیگر در گفت و گو با همشهری آنلاین نیز در خصوص راه اندازی مرحله نخست سامانه ملی املاک و اسکان و ثبت اجاره‌نامه گفت: راه اندازی این سامانه اتفاق خوبی است اما اثری روی بحث کنترل قیمت بازار اجاره بها ندارد. چرا که تصور آحاد مردم این است که با راه اندازی این سامانه قیمت ها کاهش خواهد یافت یا حداقل کنترل خواهد شد اما اینطور نیست.

فرهاد بیضایی، ادامه داد: راه اندازی این سامانه تنها می تواند آمارهای دولت را در بخش داده ها به روز رسانی کند و دولت آگاهی بیشتر پیدا کند که در بازار چه اتفاقی در حال رخداد است. کد رهگیری رایگان ابزار تشویقی است که دولت از طریق این سامانه در اختیار مالکان و مستاجران قرار داده تا آنها را ترغیب به ثبت قراردادهای خود در این سامانه کنند. البته چون دریافت کد رهگیری رایگان شده مردم بی تمایل نیز نیستند که این اطلاعات را در سامانه املاک ثبت کنند تا حداقل قراردادشان در یک سامانه دولتی و حاکمیتی ثبت شده باشد.

کارشناس مسکن گفت: اعمال جریمه برای موجران و یا اخذ مالیات موجب خواهد شد تا مردم معاملاتشان را از طریق دیگری به ثبت برسانند و رغبتی به ثبت در این سامانه نداشته باشند. امشارکت مردم در این سامانه این امکان را برای دولت ایجاد می کند تا شفاف تر در بخش مالیات بر خانه های خالی ورود پیدا کند و از موجران مالیات های واقعی تر را اخذ کند. به همین خاطر هم فکر نمی کنم خیلی از موجران از این کار استقبال کنند و اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند مگر آنکه ضمانت اجرایی برای آن در نظر بگیرند.

گفتنی است،‌ در هفتمین جلسه شورای عالی مسکن به ریاست رئیس‌جمهوری، طبق رویه سنوات گذشته حداکثر سقف مجاز افزایش اجاره بهای مسکن در شهر تهران ۲۵ درصد و سایر شهرها ۲۰ درصد مصوب شد./ همشهری آنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
mahdi.zafar
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۵
0
0
با سلام و عرض ادب
مهندس مهدی ظفریاری نژاد میگوید مشاور املاک سعادت مشهد
بنده به عنوان یک مشاور املاک تخصصی که سالها با تجربه بررسی بیشتر از چند هزار دفتراملاک در سطح شهر مشهد که به عنوان یکی بازرسان تمام قرارهای ملکی همکاران رو هم بررسی میکردم ، جهت آموزش نکات مهم و ضعف قراردادهای از نظر اصول اولیه و افزایش دانش بروز همکاران از طریق همفکری همکاران در نهایت موجب افزایش امنیت معاملات مسکن در بازار مسکن ، طبق تحقیق بنده سامانه مذکور دارای مزیت ها و معایب بسیار بزرگ میباشد .
این سامانه در راستای وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی از جمله ماده 18قانون جهش تولید مسکن تهیه شده است:
در راستای رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت کلیه معاملات املاک و مستغلات اعم از خرید،فروش، پیش خرید،پیش فروش، رهن و اجاره مسکن برای متعاملین در بنگاههای مشاوران املاک توسط بنگاهها و برای سایر متعاملین خارج از بنگاههای مشاوران املاک توسط خود متعاملین، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و ثبت قرارداد، أخذ شناسه (کد) رهگیری بدون أخذ هزینه الزامی است.در اولین گام شروع به کار این سامانه، امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبت شده برای قرارداد اجارهی مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش دانگ به یک مستاجر)، به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر و مستاجرمیتوانند قرارداد اجارهی واحد مسکونی مورد معاملهی خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخهی الکترونیکی آن رادریافت کنند. در آیندهای نزدیک، هموطنان گرامی این امکان را خواهند داشت که انواع
قراردادهای مربوط به املاک و مستغلات را به صورت مستقل و یا از طریق مشاورین املاک، درهمین سامانه انجام دهند
مشکلات قرارداد های رایگان چیست؟ و فرق قرارداد های کدرهگیری مشاوران املاک معتبر با و قرارداد های کدرهگیری رایگان چیست ؟ بابا باره گفتم هر گردی را گردو نیست
شغل مشاور املاک و بحث تنظیم قرار داد یک تخصص ویژه است که حتی تمام مشاوران املاک دنیا باید این دوره سخت را آموزش ببینند و با اصلاحات ملکی بحث های حقوقی و بحث فنی یاد بگیریند و بعد از امتحان تخصصی از اداره ثبت و اسناد این گواهی تخصصی را دریافت میکنند و بعد از ثبت نام مالیات و عدم سوء سابقه کلاهبرداری و.. و عدم اعتیاد به مواد مخدر و بررسی وتایید مکان کار توسط پلیس اداره اماکن و دارا بودن امکانات لازم و گرفت تعهدات و وظایف صنفی بعدا جواز مشاوران املاک صادر میشود و توانایی تنظیم قرار داد ملکی رو دارند و با نظارات و بازرسی دوره ای از دفاتر املاک انجام میشود و حتی در بحث شکایتهای مردمی از مشاوران املاک حتی گاهی متن قرارداد نوع قرارداد، کلمات و خط و بسیاری مدارک مالی به صورت تخصصی و حتی گاهی نامحسوس تحقیق و بررسی و گزارش کاملا دقیق از وضعیت دفتراملاک مورد شکایت به تمام مراجعه که لازم است اعلام میشود، که بنده بسیاری موارد این مراحل را خلاصه گفتم ، تمام این موارد فوق در دنیا جهت تامین امنیت معاملات است تا سرمایه مالی مردم حفظ شود و این در تمام دنیا یک قانون اول برای مشاوران املاک و امنیت معاملات مسکن میباشد .
در نهایت هر مشاور املاک که کدرهگیری تنظیم میکند دارای مشخص شماره صنفی خاص خودش در قرار داد است و9 دهم درصد هزینه دریافتی را به دولت مالیات مدهید و به غیر از مالیات درامد سنگین و.. مسئولیت تمام قرار داد با مشاور املاک تنظیم کنند قرار داد است یعنی اول اطلاع حقوقی و فنی و خوانده و تفهیم قرار داد به مردم واحزار هویت طرفین که خود طرفین امده اند قرارداد رو در کمال صحت عقلی و جسمی و رضایت کامل انجام داده اند و احزار مالکیت ملک یعنی خود مالک مدارک مالکیت معتبر دارد حال سند رسمی یا موقوفه و یا حتی قولنامه دست نویس و یا حتی یک دست نوشته و بنچاق و.. خلاصه تمام مسئولیت حقوقی قرار داد با مشاور املاک است .
تمام بحث امنیت معاملات مسکن دراختیار مشاوران املاک است و حتی بحث محاسبه قیمت در اختیار مشاوران املاک است ولی جهش قیمت به علت کاهش ارزش ریال که موجب جهش قیمتی اجناس میشود در جامعه در توانایی ما مشاوران نیست ، مثل تمام صنف خودرو طلا فروشان وصرافی ها و بقالی مواد خوراکی وحتی شغل خدماتی وحتی تعرفه و... چرا که در پایان توضیح میدهم،

1- اولین مشکل اینکه تمام افراد جامعه حتی خلافکاران دارای سوء سابقه کلاهبرداری و افرادی که اعتیاد دارند و... به جنین سامانه دسترسی دارند و حتی افراد که دانش حقوقی اولیه و ثبتی ندارند بدون هیچ آموزش و تخصصی و بدون محدویتی چون حتی هزینه هم ندارد.
در مورد این سامانه اولین مشکل بحث امنیت معاملات است یعنی وقتی مسئولیت قرار داد با کسی که تخصص دارد نباشد و نظارتی و بازرسی فزیکی هم در واقعیت نیست و حتی بحث احزار هویت طرفین قرارداد که خودشان باشند و مطلاع و از متن قرار داد باشند نه اشانایا اقوام و دوستانبدن اطلاع انها هزار کار بکنند ان هم در همون خانه و در کنار صاحب ملک دریک لحظه غفلت از گوشی موبایل و سیمکارات به نام مالک و بحث دوم احزار مالکیت مدارک مالکیتی با چه کسی است یعنی از کجا مالک شناخت میشود شاید طرفی بدون اطلاع مالک به مدارک دستری دارد و یا الان ملک در مالکیت ایشان است یا اصلا طرف فوت کرده است یک نفر دیگر میرود کافی نت و... بسیار راههای کلاهبرداری زیاد است ، یعنی هرکس همین گوشی و سیم کارت و مدارک داشته باشد مالک شناخت میشود ، حالا ممکن یک لحظه اعتماد و حتی اعتماد در خانواده نزدیک و اقوام نزدیک یعنی ادم به برادر ، خواهر و زن و بچه اش هم نمی تواند اعتماد کند با این سامانه و... همین که گوشی موبایل و کد تایید را بزند تمام است یک قرار داد تنظیم کرده است در همون خانه و اتاق و حتی کنار ادم حالا برو 100 جا بگو من ان لحظه نبودم و خبر ندارم و نخواندم و... کجاست گوش شنوا یعنی شب سیم کارت موبایل رو باید در مکان امن لباس جاساز کرد ، خوب امنیتی هم در معاملات نیست شروع دوران تازه وخوش کلاهبرداری ملکی است، خط اول مقابله با تمام کلاهبرداری ملکی از سند ملکی تا آستانه اوقافی ، قولنامه و سند و بنچاق و.... ما مشاوران املاک هستیم، نه یک سامانه سیستمی رایگان که مثلا در مورد دارک مالکیتی که همه ی ما می دانیم، بحث اعتبار سند رسمی در واقعیت چقدر است ؟؟ که بیشتر از 100 روش قابل نفوذ و کلاهبرداری است ، در نهایت یک قولنامه معتبر که به امضاء واثر انگشت طرفین رسیده باشد و فردی مورد اعتماد آن را تنظیم کرده است ، که زبان و گوش دارد و غذا میخورد و. هزینه میگیرید ولی فردا میاید در تمام مراجعه دادگاه صحبت میکند، تنها روش جهت اثبات تعهدات طرف مقابل با توجه به نوع معامله و.. است ،
حالا این سامانه میتواند انواع قالب های قرار دیگر را مثل فروش و اجاره و پیش فروش و مشارکت و.. را نیز اضافه کند ،ولی چون نظارتی فیزیکی نیست و حتی در زمان ایجاد دعوا ی کوچک مثل دیرکرد پرداخت و با سوختن لامپ و اختلافات کوچک مردم و طرفین قرار داد باید مستقیم بروند دادگاه و پاسگاه شکایت کنند و خود را برای یک لامپ سوخته و خسارات و.. از 1 ماه تا 1 سال پله بالا و پایین کنند تا بتوان یک فرد پیدا کنند که بینشان نظر بدهد ، در نهایت این سامانه بعد از یکسال ۱۰۰ درصد شکایت ها در مراجعه قضایی ۲تا۳ برابر بیشتر میشود ،این وسط معمولا مردم که قبلا یک با کلاهشون برداشته شده است و یا به مشکلات فوق برخورد کردن خودشان به دفاتر املاک مراجعه میکنند، چون می دانند در هر شغلی دانش و تجربه و مسئولیت پذیری و دقت حرف اول است، ولی بسیاری مردم هم که طمع کار هستند به این سامانه مراجعه میکنند و قرار داد کیلوی و توسط افراد مسئولیتی و تخصص ندارد با هر مشخصات و شماره و مبلغی قرار داد تنظیم میکنند، ولی نکته مهم اینکه مشاوران املاک که تجربه و دانش بروز دارند، هیچ وقت از بازار املاک خارج نمیشوند ، چرا که بازار معاملات به انها نیاز دارد و این دفاتر مدیرت معاملات را در اختیار دارند و این در تمام دنیا اثبات شده است .

مقاله گرانی
ولی موضوع گرانی اجاره بها و گرانی مسکن چیست ؟
قیمت گذاری رهن و اجاره چگونه است؟ آیا مشاوران املاک مقصر و عامل گرانی هستند ؟مشکل اقتصاد ایران چیست؟
مهندس مهدی ظفریاری نژاد املاک سعادت مشهد
متاسفانه تمام عامل گرانی رو بر سر مشاوران املاک می دانند، درصورتی قیمت گرانی اجاره تناسب و فرمول ان با میزان ارزش و قیمت ملک ارتباط مستقیم است و قیمت ارزش ملک و خانه نیز براساس قیمت مصالح ساختمانی بروز و هزینه دستمزد و سود به صرفه سازنده دربازار تولید و قیمت بروز زمین با کاربری مسکونی محاسبه میشود ، یعنی وقتی اهنی که شاخه 2تا3 میلیون بوده شده شاخی 7تا 8 میلیون خوب معلوم است قیمت و ارزش املاک نیز دو برابر و بیشتر میشود و در نهایت از طریق فرمول و تناسب ارزش قیمت ملک و محاسبه اجاره قیمت اجاره خانه نیز دوبرابر و بیشتر میشود؟ در نهایت کاهش ارزش ریال و عدم تقویت قدرت اقتصادی عامل گرانی مسکن است نه مشاور املاک طی این سال بوده و خواهد بود خواهشند الکی برای مردم اطلاع اشتباه ندهید و صنف املاک رو بی جا بد نام نکنید عامل گرانی درتمام اجناس مشابه از خودرو طلا و دلار و مواد خوراکی پوشاک و خدمات و سوخت و قبض و ... حتما مشاوران املاک بوده اند اصلا چرا در کشور ما فعلا تولیدات صرفه اقتصادی ندارد و همه به دنبال حفظ سرمایه مالی خودهستند .
موارد زیر جهت اطلاع همکاران بیان شده که بتوانند در مقابل افراد که تخصص ندارند و مشاوراملاک نیستند بی اطلاع از موضوع محاسبه و قیمت گذاری با ارائه نظرات اشتباه و مثل مالیات برا خانه خالی مالیات برا معاملات مالیات منافع اجاره و... باعث میشود مردم از روش های دیگر این مباغ روتامین کنند که درنهایت تمام این موارد خود عامل گرانی دوباره میشود در نهایت اگر از تخصص مشاوران امللاک و متخصصان این حوزه استفاده میشود وضعیت بازاراملاک این طوری نبود بجای بحث دلالی و جزب سرمایه در این بازار سرمایه جذب بازار ساخت ساز میشود ولی مه ترین بحث دراین میان ثبات اقتصادی است که می توانداز طریق تقویت و جایگذاری واحد پولی قدرتمند این نقص و ضعف اقتصادی حل شود و خود بنده برج 11 این گرانی رو اعلام کردم
روش اول قیمت گذاری بیشتر همکاران و مشاوران املاک قیمت محله وعرفه و موارد مشابه و قیمت آخرین رهن و اجاره محله محدود معیار قرار میدهند که معمولا دقت کم است.
روش دوم اصولی تر و دقیق تر یعنی میزان اجاره بهای یکسال ملک براساس ارز ش ملک وکاربری و درصد مشخص محاسبه و رهن کامل ان بدست میاد و رهن رو برای تبدیل بهاجاره معمولا هر 1 میلیون تومان 30 تا 25 هزار تومان اجاره تبدیل میشود محاسبه میشود

1- اجاره آپارتمان مسکونی (50 متر مربع) کوچک ونوسازمعمولا 8 درصد ارزش قیمت ملک رهن آن محاسبه میشود

2- اجاره آپارتمان مسکونی(200 متر مربع) بزرگ و نوساز معمولا 6 درصد ارزش قیمت ملک رهن آن محاسبه میشود

3- اجاره آپارتمانهای مسکونی قدیمی( با قدمت 10 سال بیشتر) معمولا 4 درصد ارزش قیمت ملک رهن آن محاسبه میشود

4- اجاره زمین ( کوچک کمتر 500 متر) معمولا .1.5 درصد تا 1 درصد ارزش قیمت ملک رهن آن محاسبه میشود

5- اجاره زمین ( بزرگ تر از 500 متر بزرگ تر) معمولا .0/5 درصد تا 1 درصد ارزش قیمت ملک رهن آن محاسبه میشود

6- اجاره خانه ویلایی(ویلایی زرگ داری زمین بزرگ) معمولا 4 درصد ارزش بنا و 1 درصدتا 1.5 درصد ارزش زمین

7- اجاره آپارتمانهای اداری( مثل ردیف1و 2 و3 در نظر گرفته میشود ) معمولا در مشهد 20 تا 50 درصد افزایش قیمت به مسکونی دارد
8- اجاره مغازه تجاری( بدون پرداخت سرقفلی یعنی اجاره معمولی) معولا بین 4 درصد تا 6 درصد با توجه به مرغوبیت و کسب محاسبه میشود
فرمول محاسبه میزان اجاره براساس ارزش ملک وکاربری و رهن کامل سالانه
فرمول محاسبه میزان اجاره براساس ارزش ملک وکاربری و رهن کامل سالانه

وضعیت کنونی بازار مشهد وواقعیت موجود
اما در بررسی دفاتر املاک در تمام 13 منطقه مشهد انچه معیار کلی 90 درصد همکاران عزیز بوده است، بین 1ششم تا هشتم قیمت و ارزش ملک میزان رهن کامل با توجه قدیمی و جدید بودن ملک برای املاک مسکونی در مشهد محاسبه میشود و برای املاک تجاری بین یک هشتم تا یک دوازدهم قیمت ملک ارزش ملک رهن کامل محاسبه میشود ( ولی گاهی بعضی املاک دارای ویژگیهای خاصی هستند، که ممکن است تا 1 پنجم قیمت ملک و گاهی تا 1 دهم قیمت ملک هم ارزش ملک میزان رهن کامل تعیین شود)
وحتی گاهی در موارد خاص مثل این چند سال کرونا دولت مصوبه های جهت حداکثر افزایش میزان اجاره تعیین می کند که میشود گفت با توجه به موارد بالا و ارتباط جدا نشدنی قیمت ملک و میزان اجاره قابلیت اجارهی واقعی ندارد ، ولی بی تاثیر هم نبوده است.
مشکل اقتصاد ایران چیست ؟ راهکار مهارتوم و رشد تولید و افزایش قدرت خرید و رفاه مردم ایران ؟
مهندس مهدی ظفریاری نژاد
(( واقعیت امروز کشور ما بحث سلطه اقتصادی است ، که یعنی واحد ریال ایران کاهش ارزش جهانی داشته است در مقابل سایرارزها و واحدهای پول دنیا ، چرا که پشتوانه این واحد ریال کشور متاسفانه چند نوع ارز دلار امریکای و طلا جهانی است در صورتی که فقط با تغییر واحد پول کشور اقتصاد کشور ایران برای همیشه قدرتمند میشود و تمام مسائل مثل عدم صرفه اقتصادی در بحش تولید و برگشت پول از بازار دلالی واحتکا کالا با قصد جهش قیمتی درمقابل کاهش ریال حل میشود چرا که ثبات اقتصادی ایجاد میشود ، یعنی قیمت یک جنس طی مدت طولانی ثابت در مقابل یک واحد پول است و حال بهترین واحد پول که ایران از زمان قدیم داشته است ، یعنی واحد پول سکه طلا که از قدیم درایران این واحد پول بوده است همان سکه طلای قدیمی خودمان که هم ارزشان طلا دراختیار هیچ کشوری و دولتی نیست و همیشه و در همه دوران و دولت ها و کشورها ارزش مند است، هم مادر دلارهای امریکایی جهان و سایر ارزها قدرتمند و بهترین پشتوانه اقتصادی کشورهای ابر قدرت جهان اقتصادی امروز است و یعنی با حقوق یک عدد ان برای همیشه هر کارگر تا کارمند و مهندس و مدیر و کاسب و زمین ، خودرو با این واحد پول اگر سنجیده شود، تمام مشکلات اقتصادی درست میشود، یعنی با یک ربع سکه حقوق میتوان با خیال راحت تمام نیازها خود را تامین کرد ، اگر خانه قیمتش 100 سکه طلا است امسال که نه ده سال بعد هم به راحتی می توان آن را با همان 10 سکه که نه با 50 عدد سکه خریداری نمود ، چون قیمت و ارزش طلا با گذشته زمان درتمام دنیا نه تنها کاهش پیدا نمی کند و مثل ریال بی ارزش نمیشود ، بلکه ارزشمند تر هم میشود و این خود در تاریخ جهان قابل مشاهد است و اقتصاد ایران برای ابد ودهر قدرتمند میشود ، حالا با تحریم دلاری و بانکی چون زیر سلطه دلارهای امریکا نیستم و دیگر واحد پول جدید ما در تمام کشورها متقاضی دارد ، تحریم ارزی و...تاثیر چندانی ندارد در نهایت امروزتمام اجناس امکانات و زمین ، املاک و خودروکالا و خدمات چون برای افراد ایرانی گران شده با واحد ریال که مثل یخ در بیابان تنها مانده است در صورتی که همین کالا وخدمات برای سایر کشور با واحد پولی دیگر حتی طی چند سال 3 تا 10برابر ارزانتر هم شده است، این یعنی سرمایه مردم و کشورچه مالی از فقیر و غنی و... در حال کاهش است یعنی قدرت خرید جهانی کم شده است ،مگر با انتخاب درست واحد پولی قدرتمند و بروز نه با حذف صفر و یا پرداخت وام ها جهت تولیدات که به علت ثبات اقتصادی و عدم صرفه تمام این مبالغ وارد بازار دلالی میشود و یا حتی با کمک و سرمایه گذاریهای ارزی از سایر کشور که با تعهدات پرداخت دلاری است هیچ کار که نمیشود کرد بلکه بدهی زیاد تر میشود و تورم هم مهار نمیشود و... چون همه به دنبال منافع اقتصادی هستند در نهایت تغییر واحد پول به واحد سکه طلایی جهانی باعث ثبات اقتصادی و افزایش قدرت خرید مردم و رفاه و مهارتورم و رشد تولید میشود ))
امیدوار مطالب مفید باشد از راهکارها استفاده شود ، چرا که بنده جزء همین اب و خاک و مردم کشور ایران هستم 1402.2.23
آخرین اخبار